9 Views
Odlukom sudija Bogdanovićeva izgubila za medalju

Četvrti takmičarski dan na Svetskom seniorskom prvenstvu u Koreji nije bio uspešan kao prethodni. Tijana Bogdanović (do 53kg) zaustavljena je u četvrtfinalu, posle tri pobede. U startu joj nije izašla protivnica, zatim je slavila protiv Jordanke Hamaidi 11:1, a onda je savladala Nemicu Flogman 15:12. Na žalost, posle izjednačenog rezultata 5:5 izgubila je na proglašenje od Uzbekistanke Mamadibragimove. Tijana je vodila do poslednjeg momenta sa 5:2, ali je dobila udarac u glavu i tako došla do 5:5, a posle 4 runde, sudije su proglasile protiv Tijane.

Miloš Gladović (do 58kg) izgubio je u drugom kolu od Mongolca Moloma 16:9, dok je Ana Bajić (+73kg) zaustavljena na startu od Kolumbijke Bravo Hernandez 8:1.

-Danas je bio loš dan za nas. Ana, Miloš i Tijana nisu uspeli da dođu do medalja. Najbliža je bila Tijana i stvarno mi nije jasno kako je poklonila pobedu. I pored toliko takmičenja i velikih rezultata, izgubila je na jeftin način.Još je mlada i iz ovog poraza mora da izađe jača i bolja. Sutra su na redu Milica, Draško i Marko, idemo dalje – rekao je Dragan Jović.

Petog takmičarskog dana na tatami izlaze Milica Mandić (do 73kg), Draško Jovanov (-87kg) i Marko Đuričić (+87kg).

-Pre svega želim da čestitam Vanji koja nas je sve oduševila i potpuno zasluženo ponela titulu svetske šampionke! Ona je inspiracija za nas sve i zaista joj hvala na tome.  Prema nekim procenama ovo je jedno od najmasovnijih svetskih šampionata, i samim tim put do zlata je teži. Ja sam na startu slobodna, i čekam pobednicu iz narednog meča. Kao što sam i ranije rekla, ovde nema slabih  protivnika, svi su došli spremi i nikoga ne smemo da podcenimo – rekla je Milica.

Marko se na startu bori sa predstavnikom Nikaragve.

-Drago mi je što sam deo šampionskog tima na svetskom prvenstvu u Koreji. Trudiću se da svoju priliku iskoristim na najbolji način. Ispred mene je težak zadatak, ali sam spreman za takav izazov. Radili smo naporno proteklih meseci spremali i spremali se za ovo. Vanja nam je svima pokazala da možemo – rekao je Marko.

Draško je prošle godine osvojio evropsku bronzu, i posle nekoliko povreda sa kojima se borio u proteklom periodu na SP dolazi spreman. Na startu se bori sa Ukrajincem, budući da je u prvom kolu slobodan kao 12 nosilac.