10 Views
Protivnica Kristina Tomić iz Hrvatske

Vanja Stanković (do 49kg) plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Koreji, posle četiri borbe! Polufinala i finala su zakazana za sutradan, budući da je to praksa kada se SP odžava u otadžbini ovog olimpijskog sporta. Svetsko seniorsko prvenstvo održava se od 24. do 30. juna u Koreji, Mudžu a srpski nacionalni tim broji 13 boraca.

Vanja je u prvom kolu trebalo da se bori protiv predstavnice Ruande, ali se protivnica nije pojavila. U sledećem kolu savladala je sa 7:4 Azerbejdžanku Patimat Abakarovu, bronzanu sa Olimpijskih igara u Riju i srebrne sa Evropskog šampionata. U osmini finala je bila bolje od Portorikanke Stambuh 13:6, dok je u četvrtfinalu ubedljivo savladala Iranku Kijanihanden 15:2.

Osim Vanje, prvog takmičarskog dana za naš tim borio se i Damir Fejzić (do 74 kg) koji je posle dve pobede izgubio za ulazak u četvrtfinale.

-Srećna sam i zadovoljna, ali ne smem da budem euforična, takmičenje još nije gotovo i čekaju me teške borbe sa sjajnim protivnicama. Ovaj uspeh je plod napornog i višegodišnjeg rada i ulaganja. Čast mi je da treniram u klubu sa najvećim asovima srpskog tekvondoa Milicom Mandić i Tijanom Bogdanović, Nadjom Savković, Aleksandrom Radmilović i drugima. Takođe i drugi borci u sastavu nacionalnog tima su sjajni, Damir Fejzic, Ana Bajić koja je vec osvajala velike medalje kao i ostali naši takmičari. Zahvalila bih se treneru Draganu Joviću, šefu ove ekspedicije i vrhunskom stručnjaku, kao i celom timu na podršci i navijanju. Na kraju posebno želim da se zahvalim i mom treneru Urosu Todorovicu koji nažalost nije prisutan, ali je sa mnom od samog početka, uvek verovao u mene i terao me da nastavim dalje kada nisam mislila da mogu – rekla je Vanja Stanković koja se u polufinalu bori sa Hrvaticom Kristinom Tomić, koja je na poslednjoj proveri pred SP na President kupu, G2 turniru, osvojila zlatnu medalju.

-Dobar početak naših takmičara, Fejzić je bio jako blizu pobede i u trećem kolu nad aktuelnim svetskim prvakom Hadžizavareh Masuda iz Irana elektronika nije registrovala jedan udarac u glavu za našeg takmičara i rezultat je ostao 5-3 za Iranca. Kada je reč o Vanji, imala je zaista jako težak zadatak. Na sreću, nije gubila fokus i uspela je sve zadatke da sprovede u delo, a i da pokaže raskošan talenat koji ima. Ne stajemo ovde, sutra ćemo probati da uđemo u prvo finale na SP u našem sportu. Do sada nikada nismo imali više od bronze, a ako nam se planovi ostvare, ovo je tek početak – uveren je Dragan Jović.

Osim Vanje stanković koja se bori u polufinu SP, na tatami izlazi Ivan Purešević (do 68kg).

-Osećam se spremno, imam dovoljno iskustva i stvarno očekujem najbolje. Prvo kolo sam slobodan, čekam pobednika izmađu Nigerije i Tunisa. Daću sve od sebe i nadam se dobrom rezultatu. Drago mi je što je Vanja otvorila tako dobro ovo svetsko prvenstvo i svima nam dala dodatni vetar u ledja – rekao je Purešević.

Detaljan žreb možete pogledati na ovom linku

 Live prenos jeovde

Rezultate možete pratiti 2552ovde

Tim:

Vanja Stanković – 49 kg

Tijana Bogdanović – 53 kg

Aleksandra Radmilović – 57kg

Nađa Savković – 62 kg

Milica Mandić – 73 kg

Ana Bajić + 73 kg

Miloš Gladović – 58 kg

Nikola Vučković – 63 kg

Ivan Purešević – 68 kg

Damir Fejzić – 74 kg

Ivan Karajlović – 80 kg

Draško Jovanov – 80 kg

Marko Đuričić + 87kg

Treneri:

Dragan Jović

Borislav Krstić

Mario Dujić