16 Views

U TC Zira u subotu uveče održana je proslava Tekvondo kluba Galeb I svečanost dodele plaketa najboljim sportistima u 2017. godini.

Ova godina je za naš klub bila izuzetno uspešna. Sa svih velikih međunarodnih I domaćih turnira mlađi I stariji takmičari su se vraćali sa medaljama. Godina je započeta novim projektom, jedinstvenim u Srbiji! Razvoj šampiona 2020/2024 okupio je preko 120 dece/takmičara u Hali sportova I to samo iz kluba Galeb. Cilj je da se u narednom periodu okupe I neki od beogradskih klubova, a zatim da projekat pređe na Srbiju.

– Ako se ne računaju olimpijske godine, ovo je najuspešnija godina našeg kluba, a na proslavi Olimpijskog komiteta Srbije sam čuo da je I najuspešnija godina Srbije. Naš klub je osvojio 13 medalja sa osam različitih sportista ove godine. Od toga 12 je osvojeno za Srbiju, a jednu je osvojio Dmitrij Nagaev za Izrael jer je u tom momentu bio njihov član, međutim sada ima I naš pasoš. Ponosni smo veoma, bila je teška, naporna ali veoma uspešna godina. Čini se kao da je godina prošla kao tren ali bio je tu mnogo I problema, muka, povreda ali izborili smo se sa svim I došli smo do proglašenja najboljih sportista I trenera, svakako više nego dobar rezultat. Naš cilj je Tokio 2020. I nećemo se predavati – rekao je Dragan Jović, osnivač tekvondo kluba Galeb.

Dragan Jović je samo ove godine dobio tri velika priznanja. Posle Svetskog prvenstva proglašen je za najboljeg trenera ženskog tima, zatim je izabran za najboljeg tekvondo trenera sveta u izboru Svetske tekvondo federacije, a zatim je proglašen za najboljeg trenera Srbije u izboru OKS-a.

U 2017. Vanja Stanković je startovala osvojivši zlato na Evropskom šampionatu do 21 godine. Milica Mandić je imenovana za potpredsednicu Olimpijskog komiteta Srbije, dok je Dragan Jović izabran za predsednika trenerske komisije Evropske tekvondo Unije I programske komisije Olimpijskog komiteta Srbije.

Na Svetskom prvenstvu u Koreji, Srbija je napravila istorijski uspeh! Vanja Stanković je osvojila prvu zlatnu medalju za Srbiju ikada na svetskom prvenstvu, a odmah za njom isti rezultat je ostvarila I Milica Mandić!

Na Galebovom letnjem kampu, koji je okupio rekordan broj takmičara iz celog sveta, spremale su se I devojke za odlazak na Univerzijadu gde je Tijana Bogdanović osvojila prvu zlatnu medalju za našu zemlju u pojedinačnoj konkurenciji, a zajedno sa Aleksandrom Radmilović I ostalim devojkama iz reprezentacije, prvu I to još jednu zatnu medalju u ekipnoj konkurenciji.

Već u oktobru Andrea Bokan osvojila je srebrnu medalju na evropskom kadetskom šampionatu! Samo nekoliko nedelja kasnije, I Serđa Stevič se okitila zlatnom medaljom sa Evropskog juniorskog šampionata.

Milica Mandić je pre samo nekoliko dana osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama, dok je Nađa Savković uspela da osvoji bronzanu medalju!

I za kraj dupla kruna! U Narodnoj skupštini Srbije Olimpijski komitet Srbije proglasio je za najbolju sportiskinju Srbije 2017. Milicu Mandić dok je za najboljeg trenera proglašen Dragan Jović. Posebno priznanje za ostvareni rezultat u 2017. godini uručeno je I Vanji Stanković kao osvajačici svetske zlatne medalje!

-Celu godinu smo naporno radili, suočavali se I sa povredama ali izborili smo se sa svim. Iako je bilo teško, ovo je sjajna godina I za mene kao pojedinca ali I za ceo naš tim Galeba. Fenomenalna serija rezultata, I najlepše je što imamo mlađu generaciju koja su divna deca I već uveliko osvajaju velike medalje. Svojim trudom I zalaganjem zaslužuju I medalje I sve što im ovaj klub pruža. Hvala celom stručnom štabu, Mariji Srećkov koja je sa nama već deset godina, Dušku Iliću iz Profeks akademije, Moniki Vargi našem nutricionisti ali I svim trenerima u klubu – rekla je Milica Mandić.

Proslavi su prisustvovali I velikani srpskog sporta – Božidar Maljković, predsednik OKS-a, Siniša Jasnić, potpredsednik TAS-a I predsednik Univerzitetskog sportskog Saveza, Bratislav Bata Đorđević, legenda srske košarke, Vuk Rašović, legendarni dzudista, Mirko Kantar iz Ministartsva omladine I sporta kao I mnogi drugi.

Sve fotografije možete pogledati OVDE.

Spisak dobitnika plaketa u 2017. godini

Najbolji PIONIR

LUKA SMILJANIĆ

Najbolja PIONIRKA

PETRA GOLIĆ

Najbolji KADET

STEFAN STOJANOVIĆ

Najbolja KADETKINJA

ANDREA BOKAN

Najbolji JUNIOR

STRAHINJA DAMNJANOVIĆ

Najbolja JUNIORKA 

SERĐA STEVIĆ

Najbolji SENIOR

BUDIMIR KRIVOKUĆA

Najbolja SENIORKA

MILICA MANDIĆ

PRVA ZLATNA medalja na svetskom prvenstvu u istoriji srpskog tekvondoa

VANJA STANKOVIĆ

Prva zlatna medaljana Univerzijadi u pojedinačnoj konkurenciji

TIJANA BOGDANOVIĆ

Prva zlatna medalja na Univerzijadi u ekipnoj konkurenicji 

ALEKSANDRA RADMILOVIĆ

Najbolja MLADA SENIORKA

NAĐA SAVKOVIĆ

Najbolji MLADI SENIOR

DMITRIJ NAGAEV

Za postignute izvrsne rezultate i doprinos tekvondo sportu

MARKO ĐURIČIĆ

Za deset godina uspešne saradnje i doprinosa razvoju kluba

DOC DR SCI MARIJI PAVLOVIĆ

Za izuzetan doprinos u postizanju vrhunskih rezultata u 2017. godini

MONIKA VARGA

Za izuzetan doprinos u postizanju vrhunskih rezultata u 2017. godini

PROF. DR DUŠKO ILIĆ

FOTOGRAF GODINE – za uhvaćene nezaboravne momente u 2017. godini 

STEFAN ALEKSIĆ

Za doprinos tekvondo sportu u svojoj dugoj i bogatoj novinarskoj karijeri

ŽIVKO BALJKAS

Za izuzetan doprinos i podršku u postizanju vrhunskih rezultata u 2017. godini 

KOMERCIJALNA BANKA

Za izuzetan doprinos i podršku u postizanju vrhunskih rezultata u 2017. godini 

ZIRA HOTEL